Omgeving

De camping is rustiek gesitueerd middenin de polder Katwoude, grenzend aan de weilanden en een uitloper van het IJsselmeer. In de directe nabijheid van de plaatsen: Monnickendam, Marken en Edam-Volendam. Ook bent u binnen 20 minuten in het centrum van Amsterdam. Openbaar vervoer is op loopafstand van de camping.

Monnickendam

Op 10 minuten loopafstand bevindt zich het stadje Monnickendam. Hier bevindt zich de grootste jachthaven aan het IJsselmeer en treft u een uniek recreatiegebied, het Hemmeland, aan, waar volop mogelijkheden zijn om te surfen, te zeilen of te zwemmen vanaf de vele strandjes. In het oude centrum treft u in de uit 1335 daterende Speeltoren met het oudste met de hand bespeelbare carillon van Nederland aan. Naast de vele leuke winkeltjes in het centrum heeft Monnickendam uitstekende eetgelegenheden.

Marken

Het voormalige eiland Marken is nu een schiereiland in het Markermeer en kan zowel via de dijk als met de boot vanaf Volendam worden bereikt. Het voormalige vissersdorp is bekend om zijn karakteristieke houten huizen op palen. Ook de oude werven zijn nog in volle glorie te bezichtigen. De oude bewoners treft u soms nog aan in hun opvallende klederdracht. Op het meest oostelijke punt van het eiland bevindt zich het beroemde Paard van Marken, de in 1839 gebouwde vuurtoren.

Edam/Volendam

Volendam behoeft geen verdere toelichting. Al vele jaren de toeristische trekpleister in de regio Waterland. De wereldberoemde “Dijk” met zijn vele kroegjes en winkeltjes en adembenemend uitzicht op het IJsselmeer staat ieder jaar hoog op de agenda van veel toeristen. Edam is minder bekend dan het aangrenzende Volendam, maar zeker de moeite waard. Het prachtige oude centrum met haar vele grachten en schitterende bruggetjes mag zeker niet worden overgeslagen. Aan de grachten staan vele historische monumentale panden, waaruit de rijke geschiedenis van Edam blijkt als voormalige havenstad die in 1357 stadsrechten kreeg. Elke woensdagochtend in juli en augustus is er de meest bezochte kaasmarkt van Nederland, waar de vroegere tijden herleven.

Wandel- en fietsroutes

Waterland is bekend om zijn uniek landschap. Onder de rook van Amsterdam komt u in een oase van rust, waar de natuur nog bijna ongerept is. De vele wandel- en fietsroutes nemen u mee naar de prachtigste plekjes, waar de groene weilanden worden afgewisseld met vennetjes waarin zomers diverse water- en weidevogels bivakkeren. Informatiemateriaal is op de camping te verkrijgen.

Reserveren

Wilt u gezellig bij ons komen kamperen? Wacht dan niet te lang met reserveren, wij hebben maar een bepaald aantal plekken beschikbaar.

Reserveren

Vertrek en aankomst

Inchecken na 13:00
Uitchecken voor: 12:00

Deel uw ervaring

Heeft u bij ons gekampeerd? Wij zijn erg benieuwd naar u ervaring.
Via de knop hieronder kunt u uw ervaring delen.

Schrijf een recensie

Locatie

Lagedijk 16
1145 PL Katwoude

Contact

Mobiel Sylvana: +31 6 57 37 40 43
Mobiel Wim: +31 6 12 75 20 64
Email: info@campingkatwoude.nl
(vergeet niet uw telefoonnummer mee te sturen wanneer u een e-mail stuurt)

faciliteiten iconen
zoover